Mayasız Ispanaklı Gözleme Tarifi

Mayasız Ispanaklı Gözleme Tarifi

Sevgili değerli takipçilerim bugün sizler için nefis Ispanaklı Gözleme tarifi paylaşacağım. Yapımı oldukça kolay ve lezzeti ile mideleri bayram ettirecek bir gözleme tarifidir. Yalnızca 20 dakika da bu mükemmel gözlemeleri yapabilirsiniz. İster kahvaltıya ister ikindi çayının yanına canınız ne zaman isterse hazırlayıp yiyebileceğini muhteşem bir gözleme tarifidir.

Tarifimizi deneyenler yorum kısmında düşüncelerini bizlerle paylaşırsa çok seviniriz. Şimdi bu nefis mayasız ıspanaklı gözleme tarifi nasıl yapılır, hangi malzemelere ihtiyacımız var birlikte inceleyelim.

Mayasız Ispanaklı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler;

Hamuru İçin;

  • 5 buçuk su bardağı un
  • 2 buçuk su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin;

  • 1 kg ıspanak
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber

Mayasız Ispanaklı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır;

Ispanakları güzelce yıkayıp, doğrayalım ve sirkeli suda bekletelim.

İlk önce iç harcımızı hazırlayacağımız tenceremize 3- 4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup ısınınca soğanlarımızı ekliyoruz. Soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Daha sonra 1 tatlı kaşığı domates salçasını katıp kavuruyoruz. Üzerine hazırladığımız ıspanakları ekleyip biraz yüksek ateşte karıştırarak kavuruyoruz. Çok az karabiber ve tuzumuzu ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. Soğuyana kadar bekliyoruz.

Hamuru İçin derin bir karıştırma kabına unu, tuzu ve sıvı yağ ekleyip suyu azar azar ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Eğer un az gelirse azar azar tekrar ekleyebilirsiniz. Hamurumuzu 15-20 dakika kadar dillendirdikten sonra mandalinadan ufak bezeler yapıyoruz.

Sonra bezelerimizi azar azar un serperek yuvarlak bir şekilde merdane ile açıyoruz. Açtığımız hamurun yarısına gelecek şekilde iç harcımızı güzelce yayıp boş tarafını üzerine kapatıp kenarlarına parmaklarımızla bastırıp kapatıyoruz.

Yapışmayan bir tavada arkalı önlü tereyağ sürüp pişiriyoruz.

Sıcak sıcak yiyoruz. Lezzeti şahane oldu ve o kadar yumuşak oldu ki görmeniz lazım.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Sabah kahvaltılarının sevilen lezzeti olan Yağ Çekmeyen Pişi Tarifini incelemek için tıklayınız.

Nefistarifvesunumlar instagram kanalını takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kaçırmayın! rastgele gönderiler..