İzmir Bombası Tarifi, Nasıl Yapılır?

İzmir Bombası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Sevgili değerli takipçilerim bugün sizler için nefis İzmir Bombası tarifi paylaşacağım. Çikolata severlerin bayılarak yediği bu tarifi sizler için hazırladık. Çay ve kahve saatlerinde sofralarınızdan eksik etmeyeceğiniz harika bir tariftir.

Çocukların özellikle çok sevdiği bu tarifi sizlerde kesinlikle denemelisiniz. Herkesten tam not almış, görüntüsü ile cezbeden, her ısırıkta ayrı bir haz alacağınız bu tarifi sizlere adım adım anlatacağım. Bu tariften 20 adet çıkıyor bilginiz olsun.

Tarifimizi deneyenler yorum kısmında düşüncelerini bizlerle paylaşırsa çok seviniriz. Şimdi bu nefis İzmir bombası nasıl yapılır, hangi malzemelere ihtiyacımız var birlikte inceleyelim.

İzmir Bombası Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım bardak su
  • 1.5 su bardağı un
  • 300 gram nutella

İzmir Bombası Tarifi Nasıl Yapılır;

Bir sıkma torbası veya iki kaşık yardımıyla nutellayı fırın kağıdının üzerine yuvarlak bir biçimde ufak ufak sıkalım. Buzdolabına koyup donmasını sağlayalım.

Bir kapta su, şeker, vanilya ve sıvı yağı alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım. Daha sonra unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru yaklaşık 40/45 dakika dinlendirdikten sonra ufak bezelere ayıralım.

Merdan yardımıyla yuvarlak bir biçimde açalım eğer hamur merdaneye yapışıyorsa bu noktada hamuru unlaya bilirsiniz. Yuvarlak olan hamurun içine nutellayı koyalım.

Güzel bir şekilde kapatıyoruz.

Önceden 200 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 5- 6 dakika pişiyoruz. Sıcak bir şekilde servis ediyoruz.

Deneyenlere şimdiden afiyet şeker olsun.

Çay saatlerinin en sevilenlerinden Tuzlu Kurabiye Tarifini incelemek için tıklayınız.

Nefistarifvesunumlar instagram sayfasını takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kaçırmayın! rastgele gönderiler..